söndag 20 februari 2011

Sunny side ;P

Nu har jag precis tittat på Sol sidan och för er som inte vet vad det är så kommer lite information här :
          Huvudroller
  • Alexander 'Alex' Löfström (Felix Herngren) är en 39-årig tandläkare, med egen praktik. Han är uppvuxen i Saltsjöbaden utanför Stockholm. I första avsnittet flyttar han och sambon Anna Svensson till "Saltis" då han har köpt sitt barndomshem av sin mamma, Margareta Löfström. I den första säsongen väntar han och Anna barn som sedan föds i det sista avsnittet. Alex är konflikträdd och nojig, och bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker om honom. Han bor granne med sin bästa vän, och barndomskamrat, Fredde Schiller och hans fru Michaela.
  • Anna Svensson (Mia Skäringer) är sambo med Alex Löfström och jobbar som skådespelerska. I första säsongen är hon ledig från sitt arbete eftersom hon är gravid och i säsong 2 så börjar hon jobba som massör. Anna är inte uppväxt i Saltsjöbaden till skillnad från sin sambo, och känner sig bitvis utanför och annorlunda än sin väninna Mickan och dennas väninnor. Hon strävar dock för att passa in, men är ibland lite väl verbal och rättfram.
  • Fredrik 'Fredde' Schiller (Johan Rheborg) är 39 år och jobbar som fondmäklare. Han bor i ett av de flottaste husen i det mycket fashionabla området Solsidan, Saltsjöbaden utanför Stockholm, där han även är uppväxt. Fredde är gift med Mikaela Schiller, som kallas Mickan, och tillsammans har de två barn, Victor och Ebba. Han är bästa vän med Alex Löfström, en barndomsvän som nyligen flyttat tillbaka till Solsidan med sin sambo Anna. Fredde är mycket entusiastisk i det som han engagerar sig i, men handlar oftast först och tänker sen. Han tänker mycket på status och lägger därpå mycket pengar och omsorg.
  • Mikaela 'Mickan' Schiller (Josephine Bornebusch) är gift med Fredde Schiller, Solsidans rikaste man. Hon är mammaledig med dottern Ebba som är 1 år gammal men driver även ett företag som designar barnkläder. Mickan är precis som Fredde beroende av sin status i området, och vill vara "The first lady of Saltis", men har sin väninna Lussan att tävla mot. I säsong två återvänder en annan av Freddes barndomskamrater till Saltis, och visar sig vara tillsammans med Lussan, han visar sig även vara rikare än Fredde.
  • Ove Sundberg (Henrik Dorsin) är gammal skolbekant till Schiller och Löfström. Notoriskt småsnål, socialt inkompetent, som inte inser hur han uppfattas av omgivningen, eller att han aldrig är önskad. Vill ständigt låna prylar av grannarna, utan att lämna tillbaks dem eller själv låna ut något. Tidigare lyckats att - på oklart vis - bli ordförande i Saltsjöbadens Golfklubb. Gift med lika osympatiska Annette.

Handling!
 i säsong 1 handlar det om : Alex är en 39-årig tandläkare som flyttar tillbaka till sitt barndomshem i Saltsjöbaden med sin flickvän Anna. Tillsammans väntar de sitt första barn. Anna arbetar som skådespelare och känner sig främmande i Alex hemstad. Alex mamma Margareta har sålt huset till Alex och Anna, men anser att hon fortfarande får titta in när hon vill. Fredrik Schiller är Alex gamla vän som bor i ett av Saltis flottaste hus med sin fru Mikaela "Mickan" och två barn. Ove Sundberg är en annan av Alex barndomsvänner som anses vara den tråkigaste i Saltsjöbaden. Han bor med sin "snåla och tråkiga" fru Anette. Säsongen avslutas med att Alex och Anna får sitt första barn.

och i säsong 2 : I säsong två kommer Alex och Anna att gifta sig. Till bröllopet kommer Annas föräldrar dyka upp. Pappan är en förtidspensionerad yrkesmilitär som är konflikträdd och har väldigt dålig självkänsla. Annas mamma är en 60-årig bimbo och före detta "beauty queen" som är väldigt självupptagen. Anna och Mickan ska "få ta mer plats och utvecklas" i säsong två, för enligt Herngren får man "rikta strålkastaren åt lite olika håll ju fler säsonger man gör."Även Alex granne Malmberg kommer att synas mer, för han får ihop det med Alex mamma. Fredde och Mickan har en kris i förhållandet och är nära att separera i ett avsnitt. Josefine säger att hennes karaktär råkar ut för sjuka saker, även Anna dras in i detta. Henrik Dorsin berättade i "Hellenius Hörna" att hans roll, "Ove" ska synas lite mer i säsong 2 än han gjorde under den gångna.

Men nu ska jag nog at mig en varm dusch och senare sen ska jag sova så
Inga kommentarer: