söndag 20 december 2015

En liten påminnelse såhär i jul

Nu i jul så tänds många ljus och man har mycket julbelysning uppe! Det är så mysigt och så himla fint men var försiktiga! Är en sladd lite trasig.. chansa inte.. köp en ny! Står ett ljus lite nära en gardin eller något annat som brinner lätt.. chansa inte! Man har inte råd att chansa nu i jul! Så många bränder sker under just December då folk inte är tillräckligt försiktiga!

Min mor förlorade en kollega/vän igår som brann inne med sin sambo och sin 10 åriga son, de vet inte varför det började brinna men det började iaf brinna tidigt på morgonen.

Jag tycker det här är så fruktansvärt och jag känner oerhört mycket sorg för detta. Bränder sker oftare än vad vi tror och det är inte fören någon man känner eller någon bekant som råkar ut för det som man öppnar ögonen.

Man ska inte behöva gå och vara rädd, man ska inte känna att man inte får tända ljus.. . men tänk på att alltid se till att släcka efter er, tänk på att påminna varandra om man vet att man har ett dåligt minne.. Tänk på att kolla så att eran brandvarnare fungerar..

Se även till att ge lite kärlek till dem ni tycker om! Vi kan alla vara ganska dåliga på att ge kärlek då man antar att den andra personen vet att man älskar den.. man antar att sin familj och ens vänner vet vad man tycker.. Men sanningen är att man kan aldrig sprida för mycket kärlek.. Hellre säg jag älskar dig till din mamma varje dag än att bara göra det nån gång per år! Påminn era nära och kära vad de betyder för er, ta vara på varandra och lev i nutet, för tyvärr kan en olycka som denna hända när som helst och när en brand härjar är man ganska hjälplös!

Jag uppmanar alla som läser detta att gå till en familjemedlem eller en vän precis just nu och ge honom/henne en stor kram och berätta hur mycket ni tycker om den här personen!


Inga kommentarer: